Cinema Verite (2011) online sa prevodom


Godine 1973. obitelj Loud postala je televizijska senzacija novog doba, puno prije nego što je slavni pjevač metal rocka prikazao svoju ekscentričnu obitelj na malim ekranima i desetljećima prije nego što su kućanice započele verbalni rat pred očima javnosti.

Produkcijska kuća HBO Films predstavlja nam CINEMA VERITE, film koji govori o zakulisnim događajima sa snimanja revolucionarnog dokumentarca "An American Family", koji je pratio život obitelji Louds ranih 70-ih i ozloglasio ovu obitelj iz Santa Barbare stvorivši novi televizijski žanr: reality TV seriju.

“An American Family” sasvim je drugačiji televizijski serijal od ostalih snimanih u to doba. Kada je prvi put emitiran 1973., stavio je pod lupu javnosti obitelj nespremnu na posljedice. Serija je pod svjetla reflektora postavila obitelj Loud u trenutku kada su roditelji (Diane Lane, Tim Robbins) proživljavali bračnu krizu i odgajali petero adolescenata. Najviše je bila kritizirana majka Pat koja je otvoreno podupirala homoseksualnost svog sina Lancea (Thomas Dekker) u vrijeme kada se ta tema rijetko prikazivala na televiziji.

Cinema Verite (2011) online sa prevodom

Informacije

Režiser: Shari Springer Berman, Robert Pulcini

Glumci: Diane Lane, Tim Robbins, James Gandolfini

Datum izlaska: 23 Apr 2011

Ocena: 6.5/10